L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria  i Javier Enguídanos posen punt final a un cicle artístic molt prolífic,  en un moment que la junta directiva de la societat qualifica com a “final de cicle”. 

El final d’esta etapa es tancarà amb música, en un concert extraordinari el pròxim 29 de desembre, a les 20 hores; en el que serà l’últim acte d’Enguídanos com a director titular de la bicentenària societat. 

“Per damunt de tot, des de la junta directiva volem agrair a Javi el seu treball encomiable durant els últims nou anys -, declara el president de la Primitiva, José Luis Pérez -, en què la banda ha assolit un alt nivell musical”. 

De tota manera, “considerem que hem arribat a un final de cicle en què s’han aconseguit tots els objectius marcats i que ha arribat el moment de fer un canvi al capdavant de l’agrupació”. 

En juliol de l’any 2018, l’actual junta directiva de la Banda Primitiva va assumir la gestió de la societat després d’una convocatòria electoral fora del seu calendari habitual; fet que va motivar a la directiva a mantenir la titularitat de totes les agrupacions.

“El primer que vaig transmetre a tots els directors va ser que el més important era il·lusionar de nou a la societat i centrar-se en la preparació del nostre bicentenari i que, en arribar el moment, valoraríem els projectes individuals de cadascuna de les agrupacions”. 

En els últims cinc anys, s’ha portat endavant la renovació en la resta d’agrupacions del Clarín amb l’arribada de Chano Silvestre (Banda Juvenil), Empar Llàcer (Coral Polifònica) i el recent anunci de Paco Ibáñez com a director del Grup de Teatre.  

El cicle actual finalitzarà el 29 de desembre i, fins a ixe moment, la Banda Primitiva no ha contemplat quin serà el futur de l’agrupació. “El canvi a la direcció de la banda no ve motivat per l’entrada d’un altre director o directora al capdavant de l’agrupació - reconeix el president- ; ixe serà l’assumpte que començarem a valorar una volta celebrem el concert de Nadal. 

Etapa d'èxits

Javier Enguídanos tanca la seua etapa en la Banda Primitiva amb una dilatada trajectòria, com un dels directors amb major nombre d'anys al capdavant de l'agrupació en tota la seua història i com la batuta que més certàmens ha conquistat des de l'etapa daurada de José María Malato. 

Sota la seua batuta, l’agrupació ha aconseguint tres victòries a diferents certàmens: el primer premi amb Menció d’Honor al Certamen Internacional Vila d’Altea en dos ocasions (2017-2021) i el Primer Premi al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2022, amb el premi a la Millor Banda de la competició i el Premi al Millor Director. 

En addició, Javier Enguídanos ha tingut l’honor de ser el director del Clarín en l’efemèride del seu bicentenari l’any 2019 i en el concert homenatge que el CIBM “Ciutat de València” va oferir a la banda pels seus 200 anys de vida, en juliol del mateix any. 

A més a més, ha dirigit a l’agrupació en concerts a Pamplona, la plaça de Bous de València, la plaça de la Mare de Déu amb motiu de l’Any Visentí, Torrevieja, Bunyol i Cullera, entre moltes altres poblacions.

"Des del Clarín, li desitgem a Javi el millor per al seu futur en el món de la direcció. De segur que té per davant nombrosos reptes i èxits. Com a músic format al Clarín, i per la seua història com a director, esta sempre serà la seua casa".

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand