La Banda Juvenil Primitiva de Llíria, va ser creada l'any 1953, com a viver i preparació dels alumnes de l'Escola de Música de la Societat, per al seu posterior ingrés en la Banda, sent el seu primer Director D. Lirio Palomar Faubel.

Des d'eixe primer moment, la importància de la Banda Juvenil ha quedat manifesta, tant per eixa aportació musical com per la seua formació humana. En l'actualitat compta amb una plantilla d'al voltant de cent músics, la il·lusió i la dedicació dels quals es fa notar dia a dia. L'edat dels músics està entre 10 i 18 anys.Image

Diferents directors han passat per esta agrupació, destacant, entre altres En Francisco Ramos, En Francisco Alegre, En Pere Vicente, En Salvador Oliver, En Miguel-Pelegrí Verdeguer i Miguel Àngel Navarro Gimeno.

Com a premis importants cal destacar:

  • L'any 1989: Primer Premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València, en la Secció de Bandes Juvenils. Director: Francisco Alegre
  • L'any 2003: Primer Premi al I Certamen de Marxes Mores i Cristianes Ciutat d'Oliva (València). Director: Miguel-Pelegrí Verdeguer
  • L'any 2004: Primer Premi al I Certamen de Bandes Juvenils, Rotary Club l'Eliana (València). Director: Miguel-Pelegrí Verdeguer
  • L'any 2014: Primer premi al II Certamen de Bandes Juvenils Vila d'Alcàsser (València) 29 de juny. Director Miguel Á. Navarro Gimeno.


ImageMostra de la seua labor musical reconeguda són les diferents actuacions que ha realitzat al llarg de la geografia espanyola (Madrid, Sevilla, Ciudad Real, Terol, Barcelona, Alacant, Tarragona, Múrcia, Santiago de Compostel·la, Pontevedra, etc.) Així mateix són de destacar les actuacions i col·laboracions tant a TVE com a RTVV.


Ha realitzat diversos viatges d'intercanvi cultural, musical i social a la Ciutat de Luzerna (Suïssa), a la Ciutat de Friedrichshafen (Alemanya) així com a les ciutats d'Aveiro i Coimbra (Portugal), concerts a Noreña, Candás i Luarca (Asturies) juliol 2010, intercanvis a  Mota del Cuervo (Cuenca) juliol 2013 i Xest (València) 2014.  Obtenint grans èxits en totes les seues actuacions.

Image


En els últims anys, la Banda Juvenil Primitiva ha estat dirigida per Miguel Ángel Navarro, José Escrig i José Plaza. Des del febrer del 2017 el seu director titular és Salvador Marí Ramos. 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand