Seguidor de la tradició musical de la seua ciutat natal, format en la Banda Primitiva de Llíria, Conservatori de València, Acadèmia de la Suïssa Italiana i en el Real Conservatori de la Haia amb Matrícula d'Honor i Premis Extraordinaris. Músic apassionat i creatiu en els seus projectes, els quals li han permés ser convidat com a director i solista a les Orquestres, ADDA Simfònica d'Alacant, Orquestra Simfònica Simón Bolívar, Filharmonia Kameralna Witold Lutoslawski Polònia, Camerata Instrumental Italiana Trieste, Orquestra Simfònica d'Andalusia, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Orquestra de la Universitat do Minho, Harmonie Ensemble, Orquestra de Nacional de la República Dominicana, Orquestra SocialMusik, Banda Simfònica Municipal de Madrid, Banda Simfònica Municipal d'Albacete, Màlaga Brass Band, Banda Simfònica Municipal de Sevilla, Banda Municipal de Pamplona, Banda Municipal de Badajoz, Banda Municipal de Castelló, Banda Municipal de Las Palmas de Gran Canaria, Banda Municipal de Granada.
Membre de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya i convidat en la Jove Orquestra de la Comunitat Europea. La seua relació amb el clarinetista i mentor José Miguel Martínez Falomir marca tota la seua carrera professional.
Treballa amb els mestres Vladimir Ashkenazy, Pablo Sánchez Torrella , Manuel Galduf, Antoni Rós Marbá, Enrique Garcia Asensio, Salvador Más, Victor Pablo Pérez, Lucas Foos, Peter Maag i Edmon Colomer.
Col·laborador de l'Orquestra Ciutat de Granada i l'Orquestra de Còrdova.
“Pedro Vicente Alamá va brindar al públic un concert superb . El mestre Pedro Vicente va mostrar com interpretar la música espanyola”. Diari de Coïmbra.
“Pedro Vicente és director format i forjat. La seua condició de clarinetista de mèrit i recorregut, se suma a la seua qualitat de director creixent, conjuntura que li permet conèixer i empatitzar amb els secrets personals i professionals del professor d'orquestra. D'un i de tots. D'ací, del seu treball exel·lent, forjat en la trinxera del faristol, els aplaudits resultats obtinguts en aquest concert de fi llinatge musical. Encomis del públic nombrós, sí, però també dels mateixos professors de l'orquestra, que en absolut van dissimular el seu benestar amb el mestre valencià". Beckemesser.
“Pedro Vicente va ser tot un luxe”. Tribuna de Salamanca.
“Pedro Vicente Alamá va oferir un recital de qualitat i excel·lent interpretació”. Las Provincias. “Pedro Vicente Vini, vidi, vinci” Concert en el Palau de la Música de València. Levante EMV.
“Coquet, nostàlgic però també pimpant, llueix la seua lleugeresa i bellesa de so Pedro Vicente Alamá artista de llarg recorregut que fa brillar el seu instrument amb virtuosisme i genuí sentit expressiu”. Scherzo.
“El cim és el director Pedro Vicente Alamá, el seu so es revelava directament des del començament. Arribava des de molt, molt fi - en realitat immòbil- fins a una sonoritat gran, agradable i plena. Mai massa fort, mai excessiva, però sempre en perfecte balanç. Des del daurat brillant de l'oli pel cap alt suculent del vermell robí de la rioja, s'exposava una paleta de colors tan magnífica, que fins al pintor espanyol Salvador Dalí se li haguera fet la boca aigua. Amb la interpretació de Pedro Vicente es pot entrar al Walhalla de l'art simfònic”. De Limburger – Holanda.
Professor en els Conservatoris de Salamanca, Cartagena, Alacant i València.
Guardonat amb el Primer Premi en el Certamen de Cullera (2003), Primer Premi en el Certamen d'Altea (2005), Primer Premi en el W.M.C de Kerkrade-Holanda (2009) en la secció de concert, una puntuació de 93 ́2 sobre 100, la seua interpretació va ser qualificada pel jurat com “gairebé perfecta”. Al juliol de 2014 obté el Segon Premi en la Secció d'Honor de Certamen Internacional de València.
Relació dels Directors titulars que han estat al front de la Banda Primitiva des de la seua fundació.
1838 Fra Antonio Albarracín Enguídanos (Pare Antoni )
1858 En José Mª Villasante
1865 En Antonio Santapau Artiga
1875 En Francisco Asensi Mate
1887 En Inocencio Calvo Merenciano
1896 En Francisco Santapau Juncosa
1906 En Inocencio Calvo Merenciano
1908 En Julián Palanca Masiá
1914 En Francisco Tormo
1915 En Ramón Zarzo
1916 En José Barrero
1917 En Emilio Seguí
1923 En Manuel Palau Boix
1924 En Félix Soler
1928 En José Mª Llopis Hernandiz
1935 En Miguel Mª Falomir Sabater
1941 En Juan M. Izquierdo Romeu
1942 En Octavio Monserrat
1942 En Mariano Puig
1943 En Francisco Cebrián Ruíz
1949 En José Mª Machancoses
1950 En José Ferríz Llorens
1952 En José Mª Cervera Lloret
1954 En Juan Esteve Galán
1958 En Amando Blanquer Ponsoda
1960 En José Mª Malato Ruíz
1976 En Vicente Sempere Gomis
1979 En Bernardo Adam Ferrero
1980 En Vicente Spiteri Galiano
1984 En Gabriel García Martínez
1985 En Francisco Hernández Guirado
1989 En Jaime Belda Cantavella
1993 En José Agustín Fabra Catalá
1996 En Ramón Ramirez Beneyto
2000 En Roberto Forés Asensi
2008 En Miguel Moreno Guna
2014 En Javier Enguídanos Morató
2023 En Pedro Vicente Alamá