Juan Vicente Mas Quiles compta, des de hui, amb un espai en la llista de carrers de Llíria. En la sessió d'ahir, el ple de l'Ajuntament de Llíria va aprovar la denominació de l'anterior “parquet de Sant Francesc” com el Parc Juan Vicente Mas Quiles. Aquesta decisió es produeix amb motiu de l'efemèride del centenari del compositor del Clarí i just un mes després de la defunció del mestre.

Des de la Banda Primitiva, “volem agrair a l'Ajuntament de Llíria per aquesta decisió, que reconeix a un dels edetans i clariners més transcendents del segle XX” ha declarat el president de la societat, José Luis Pérez Veses. “El parc Juan Vicente Mas Quiles és un lloc emblemàtic per a la nostra societat. A pocs metres d'allí, el Pare Antoni va fundar el Clarín i, per tant, no podia haver-hi millor ubicació que aqueixa per a portar el nom del nostre volgut Juan Vicente Mas Quiles”.

De fet, en aquest parc, es troba el bust del franciscà Frai Antoni Albarracín, el Pare Antoni, fundador del Clarín l’any 1819 i inaugurat l'any 1991; i l'arbre commemoratiu del bicentenari de la societat, plantat al desembre de l'any 2019.

Amb motiu de l'efemèride del naixement del mestre, la Banda Primitiva va denominar l'any 2021 com el “Any Juan Vicente Mas Quiles”, l'acte principal del qual es va celebrar el mes de setembre. De totes maneres, les celebracions han continua durant el mes de novembre. La Banda Primitiva i l'Ajuntament de Llíria van celebrar una conferència sobre el compositor, a càrrec del crític musical Justo Romero, el passat dimarts 23 de novembre.

En addició, el consistori ha organitzat un concert homenatge a Mas Quiles, protagonitzat per la Banda Simfònica Municipal de València, que tindrà lloc divendres que ve 3 de desembre.

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand