La Banda Primitiva de Llíria va celebrar anit els seus 200 anys d’història, amb un espectacular concert. Més de 150 músics sobre l’escenari van demostrar l’alt nivell musical d’una de les societats musicals de referència, que va rebre l’ovació unànime del públic assistent. 

L’acte va comptar amb la presència del Conseller de Cultura i Educació, l’Honorable Vicent Marzà; l’alcalde de Llíria, Manolo Civera; la presidenta de la Mancomunitat, Mercedes Berenguer; la senadora Mercedes Berenguer; i representants de la societat musical i cultura, així com del teixit associatiu de la localitat. 

Durant l’acte, la Banda Primitiva va rebre dos distincions, per part de l’Ajuntament de Llíria i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Les dos institucions van reconèixer el paper essencial del Clarín durant els últims 200 anys. 

A més, el Clarín va entregar les Distincions Pare Antoni que, en esta segona edició, van ser atorgades al Director Honorífic de la societat, Manuel Galduf Verdeguer; al Consell Valencià de Cultura, al periodista Ferran Garrido i, a títol pòstum, a Abelardo Salvo, fundador de Power Electronics. 

La Banda Primitiva va interpretar un programa molt especial, dirigit per director titular Javier Enguídanos Morató i la participació de Manuel Galduf, que va actuar com a director invitat. . El concert va començar amb la interpretació de l’himne popular del Clarín, el pasdoble Teniente Raposo. A continuació es va interpretar la primera obra amb què va participar la banda al Certamen de Valencia, l’any 1988, Poeta y aldeanoi, a continuació, Hell and heaven; estrenada a l’homenatge que el Certamen va oferir a la Primitiva el passat mes de juliol. I el concert es va tancar amb l’Himne de la Banda Primitiva. Com a regal, la banda va tornar a interpretar el pasdoble Teniente Raposo

L’acte va estar reforçat per una elegant il·luminació i unes impressionants projeccions, relacionades amb les obres interpretades, que va fer del bicentenari un acte especial. La commemoració va finalitzar amb un pastís projectat a les parets i uns canons de serpentina. 

Una cercavila històrica

Abans del concert, va tenir lloc una cercavila amb la participació de 43 Clarineres Majors – dones des dels 80 anys fins als 18 - que van lluir les seues millors gales en una nit molt especial per a tota la família clarinera. Durant este acte, es van realitzar dos ofrenes, al monument de la música i a l’escultura del Pare Antoni, fundador de la Banda Primitiva de Llíria.  

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand