L'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria ha lamentat la defunció del mestre Juan Vicente Mas Quiles, Director d'Honor de la societat. El flautista, compositor, director i pedagog ha faltat en la vesprada del dia 25 d'octubre. 

El president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses, ha volgut "transmetre el condol de tota la família clarinera als familiars del nostre estimat Juan Vicente Mas Quiles. Sens dubte, ell ha sigut una de les figures més importants de la nostra història i, també, de la història de la música valenciana del segle XX". 

"És una notícia que ens enstristix a totes i cadascuna de les persones que formem la Banda Primitiva de Llíria perquè, a més de tota la seua important trajectòria musical, Juan Vicente Mas Quiles era una grandíssima persona i un clariner de cap a peus, que portava amb orgull el nom de Llíria i de la seua societat". 

La defunció del mestre Mas Quiles es produix en l'any de la celebració de l'efemèride del centenari del seu naixement. De fet, la Banda Primitiva de Llíria va declarar l'any 2021 com l'"Any Juan Vicente Mas Quiles" i, el passat 11 de setembre, va realitzar un acte d'homenatge a Juan Vicente Mas Quiles. 

La Junta Directiva de la Banda Primitiva de Llíria es reunirà en sessió extraordinària, en la nit de hui, per realitzar un comunicat oficial en relació a la mort del mestre Juan Vicente Mas Quiles i per realitzar acords especials com a conseqüència d'este fet. 

 

Juan Vicente Mas Quiles, nascut a Llíria el 25 de gener de l'any 1921, va iniciar els seus estudis a la Banda Primitiva de Llíria, sota l'ensenyament de José Llopis. Més tard, es va convertir en un dels primers músics professionals de Llíria, graduant-se al Conservatori de València en les especialitats de flauta i direcció orquestral. 

Ha desenvolupat una important carrera com a director militar, director d'orquestra i compositor. En el seu catàleg, compta amb una vintena d'obres originals per a banda, huit pasdobles, obres per a orquestra, nou composicions per a diferents formacions i tres obres infantils. En addició, ha realitzat la transcripció per a banda d'un ampli repertori, entre el qual destaca la Suite española d'Albéniz o Carmina Burana d'Orff. 

Des de l'any 1956, és Director Honorífic de la Banda Primitiva de Llíria i, l'any 2018, va rebre la Distinció Pare Antoni de la societat. A més a més, ha rebut la Medalla d'Or de la Ciutat de Llíria. 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand