L’Escola de Música de la Banda Primitiva de Llíria amplia la seua oferta formativa amb una sèrie de tallers gratuïts destinats als col·lectius i associacions municipals de persones amb diversitat funcional. Es tracta d’una iniciativa que perseguix fer una funció social a Llíria, apostant per la integració de les persones; i alhora, obrir les portes del Clarín a tot tipus de persones.

En este sentit, la Banda Primitiva ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Llíria i la Regidoria de Polítiques Inclusives; en un acte que ha tingut lloc este matí amb el president de la societat, José Luis Pérez Veses;i la regidora de l’àrea, Vallivana Murgui; i la Vocal Adjunta de l’Escola de Música, Ana Martínez.

Gràcies a este conveni, el professorat de l’Escola de Música del Clarín oferirà classes setmanals gratuïtes de cor, musicoteràpia i música i moviment a les persones usuàries del Centre Ocupacional “El Prat”, Pentagrama i els Tallers de Memòria i Alzheimer.

“Crec que és molt important que la nostra escola de música participe activament a la societat amb este tipus d’iniciatives” ha explicat el president del Clarín. “La música és una disciplina amb infinitat d’avantatges, que fan connectar amb les emocions. Des del Clarín, volem anar més enllà i oferir un servei de col·laboració amb estes persones, per ajudar-les a la seua integració social i dotar-les de major autonomia personal”.

Per la seua banda, la regidora Vallivana Murgui ha volgut agrair a la societat musical “este nou servei col·laboratiu que ha posat a la nostra disposició, perquè es vegen beneficiades les persones usuàries d'estos programes, i que podran disfrutar així d'una nova activitat que afavorisca el seu desenvolupament cognitiu i integració social a través de la música”.  

L’Escola de Música del Clarín ha signat un conveni similar amb l’associació Podem per realitzar també estes activitats.