La Banda Primitiva de Llíria es vestirà amb els colors alemanys (negre, roig i groc) amb la visita de la Jugendsinfonieorchester der Musik- und Kunstschule Bruchsal d’Alemanya. Serà el pròxim 25 de maig, a partir de les 19.30 hores quan esta agrupació faça sonar la seua música en el nostre Teatre-Sala de Concerts, a partir de les 19.30 hores. 

Esta agrupació, dirigida pel professor Klaus Eisenmann, està formada per un total de 50 joves músics. L’orquestra està respaldada per l’escola de música i art de Bruchsal i per l’associació patrocinadora, la Förderverein des JSO Bruchsal. 

La Jugendsinfonieorchester de Bruchsal visita Llíria, dintre d’un viatge internacional en què col·laboren amb la Societat Musical l’Artística Manisense. 

En el concert del pròxim 25 de maig, ens oferiran un ambiciós programa

  • Carmen Suite Nº1 de Bizet (moviments V, I, II, III i IV)
  • Carmen Suite Nº2 de Bizet (moviments VI, VIII, IX i XI)
  • Concert per a piano i orquestra Nº1 en Do Major de Ludwig van Beethoven 
  • Concert per a violí i orquestra en Re menor de Mendelssohn 

No serà l’única presència germana del cap de setmana, ja que la nostra Banda Juvenil realitza un concert d’intercanvi amb la Jugendblasorchester de Türingen, el diumenge 27 de maig a les 20.00 hores, al nostre teatre. 

 

Orquestra simfònica juvenil de l’escola de música i art de Bruchsal 

La fundació de l’orquestra pel director Johan J. Beichel , de l’antiga “Jugendmusikschule Bruchsal”, es remunta a l’any 1981. El treball del seu predecessor, Eduard Ludwig, l’havia deixat una escola amb una oferta instrumental sorprenentment diversa, amb una orquestra de cordes i diversos conjunts d’instruments de vent i metall. La fundació i direcció de l’Orquestra Simfònica Juvenil (JSO) va ser confiada després al professor Heinz Acker, amb qui l’orquestra va visitar Manises en els anys 1987 i 1993. 

El major èxit de l’orquestra fon probablement el primer lloc en l’àmbit nacional el 1996 en el 4ºConcurs d’Orquestres Alemanyes en Gera. 

Des del 2006, la direcció artística està en mans del professor Klaus Eisenmann. 

Els 50-60 músics del JSO són, en la seua majoria, estudiants de l’escola de música i art de Bruchsal. Més de 500 joves instrumentistes han tocat en l’orquestra al llarg dels anys. Quasi 100 alumnes d’esta escola optaren per una professió musical. 

Els molts projectes d’intercanvi internacional han proporcionat un enriquiment inestimable, cosa per la qual l’orquestra vol seguir sent un “constructor de ponts” culturals amb l’objectiu d’apropar a joves de diferents nacions, cultures i afinitats polítiques o religioses, reduint prejudicis i despertant l’enteniment mutu. 

El JSO s’ha convertit en una “marca d’exportació Bruchsal”, que ha portat el nom de la ciutat molt més enllà de les seues fronteres. 

 

Després de completar els seus estudis de piano i direcció, el professor Klaus Eisenmann va treballar com a pianista correpetitor en el Teatre Nacional de Mannheim. També treballà com a mestre de capella en el Teatre de Darmstadt i de Lübeck. De 1978 a 1997 va ser director musical del teatre de Pforzheim. A més de la seua càtedra de direcció en l’escola superior de música en Mannheim, també és director invitat freqüentment en l’òpera de Danzig, Lodz, Breslau, Stettin i Budapest. Del 2002-2018 va ser també director de l’orquestra Stamitz Mannheim i, des del 20015, director en els concert de Zwingenberg. El professor Eisenmann és director de l’Orquestra Simfònica Juvenil de Musik- und Kunstschule Bruchsal des del 2006. 

 

Mariya Moshkevych va nàixer en 2001 en Ucrània. És alumna de l’institut Schönborn- Gymnasium en Bruchsal. Des dels sis anys, Mariya ha rebut classes de piano de Tatjana Schick en l’Escola d’Art i Música Bruchsal. Mariya Moshkevych va guanyar diversos premis en el “Jugend musiziert”. També ha rebut el primer premi i el premi especial en el concurs internacional de Karl Adler. 

 

Antonia Jügelt va començar les seues classes de violí amb son pare, quan tenia 6 anys. Durant sis anys, va rebre classes amb Erdmute-Maria Hohage en l’escola superior de Mannheim, on va participar en diversos cursos de música de cambra. És concertino de l’Orquestra Simfònica Juvenil Bruchsal, amb què va realitzar diversos viatges a Hongria, França i, més recentment, a Suècia. També és membre de LJO Rheinland-Plafz i de la jove Filharmònica Waldorf. 

Com a solista, va actuar en l’Orquestra Waldstadt de Karlsruhe amb el concert per a violí de Charles Beirot i amb Nigun d’Enrst Bloch, que també va interpretar amb altres orquestres de vent. Està galardonada en el Jugend Musiziert. 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand