Per què no donar la possibilitat a directors de reconegut prestigi, per què prenguin la batuta de l’agrupació en què s’han format? Eixa és la premissa que dona lloc al Cicle de Directors Músics del Clarin, que la Banda Primitiva inicia el pròxim 25 de febrer, amb Miguel Vidagany i que s’allargarà, com a mínim, fins l’any 2020.

“Antigament, hi havia cicles musicals en què alguns dels músics de la societat – amb experiència en la direcció - tenien l’honor i el plaer de dirigir a la Banda Primitiva. I nosaltres volem recuperar eixe esperit” assegura Francisco Aigües, president de la nostra societat.

Este cicle, que l’actual Junta Directiva té intenció de mantenir durant el període en què dure la seua gestió, vol fer un reconeixement a estos músics de la societat, que han triomfat com a directors en altres agrupacions, en l’àmbit nacional i internacional. “Si un director ha participat en el Certamen Internacional de Bandes de València, per què no pot dirigir al Clarin en un concert?”.

L’objectiu principal d’este cicle de directors, és evitar que la tasca en la direcció d’estos professional no quede en l’oblit. I, alhora, es tracta de recuperar una iniciativa que ja s’ha donat a la nostra societat, en èpoques anteriors. “Fa un parell de dècades, la Banda Primitiva ha sigut dirigida per alguns directors de la casa. Amb este cicle, volem recuperar una activitat que porta queta, durant els últims anys”.

Miguel Vidagany serà el primer dels directors de la casa, que tindran l’honor de dirigir la seua banda de tota la vida. Però no serà l’únic. La Junta Directiva de la Banda Primitiva està barallant diferents directors perquè participen en este cicle de quatre anys. Encara que, pel moment, s’estan definint els candidats i, també, les possibles dades, tenint en compte l’activitat regular de la banda i la programació per als pròxims anys.

“Tampoc tanquem la porta a què ens visite algun director internacional dintre d’aquest cicle, sobretot de cara al bicentenari de la societat, que tindrà lloc en el 2019”.

De totes maneres, el 25 de febrer s’iniciarà este cicle de quatre anys, que pretén lloar la carrera de músics del Clarin, que s’han atrevit a endinsar-se en el complex però emocionant món de la direcció. 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand