El Bicentenari

                                                                                                         

JAVIER ENGUÍDANOS MORATÓ

Naix a Llíria el 1968. Inicia el seus estudis musicals a l’escola de música de l’Ateneu Musical i d’Ensenyança Banda Primitiva de Llíria, estudiant solfeig amb Vicente Barona i trompa amb Francisco Ramos Rioja. Posteriorment ingressa en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i, sota la direcció dels professors José Rosell i Juan José Llimerá, finalitza els sus estudis, aconseguint el Premi d’Honor Fi de Grau Superior en l’especialitat de trompa i Premi d’Honor Fi de Grau Mitjà en l’especialitat d’Història de la Cultura i l’Art.

Ha estudiat amb Meir Rimon (Filarmónica de Israel), Martin Hackleman (Canadian Brass), Daniel Bourgue (Opera de París), Vicente Zarzo (Orquesta de La Haya) i Luís Morató (Orquesta de RTVE).

Ha col·laborat amb la Orquesta “Ciudad de Valladolid”, Orquesta Sinfónica de RTVE, Orquesta de Valencia, Orquesta de la Comunidad Valenciana (Palau de les Arts), Sinfónica de Valencia, Sinfónica del Mediterráneo, Orquesta del Festival de Opera de Mahón, Grupo “Circulo” del Circulo de Bellas Artes de Madrid, Grup Instrumental de Valencia. 

Ha estat dirigit per directors de la talla de Rafael Frübeck de Burgos, Antoni Ros Marbà, Miguel Ángel Gómez Martínez, Luís Antonio García Navarro, Manuel Galduf, Enrique García Asensio, Odón Alonso. 

El 1985, ingresa en l’Orquestra Simfònica de Madrid i, l’any posterior, ocupa la plaça de trompa solista, lloc que va desenvolupar fins el 1994, quan va ingressar en el Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, en l’especialitat de trompa, formant part de claustre de professors del Conservatori Superior “Oscar Esplá” d’Alacant, del Conservatori Professiona de Música de València i del Conservatori Professional de Música de Catarroja.

Estudia direcció amb Pablo Sánchez Torrilla, director de la Banda Municipal de València. Des del 2002, és director titular de l’Associació Musical “La Lira” de Xest amb què aconseguix, l’any 2005, el primer premi i menció d’honor en el II Certamen Nacional de Bandes d’Almàssera; en el 2006, el primer premi i menció d’honor en el Certamen Provincial de València i el primer premi i menció d’honor en el Certamen de la Comunitat Valenciana; i, en el 2011, el primer premi i premi especial del jurat en el Certamen Nacional de Bandes Ciutat de Cullera.

Des de l'octubre del 2013, és director titular de l'Ateneu i Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, dirigint a figures de la talla de Plácido Domingo, José Franch Ballester (clarinet), Juan Manuel Cañizares (guitarra), Pepe Sánchez (bateria)...

 

 

 

 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand